Mindfulness in vijf stappen

Mindfulness helpt om wat ruimte te laten alvorens te reageren op een situatie, zodat je bewust en niet automatisch reageert. Hier zijn vijf tips die je elke dag kunt toepassen om mindfulness te oefenen:

  1. Maak wat tijd vrij. Je hebt geen meditatiekussen of bank of andere speciale apparatuur nodig om toegang te krijgen tot je mindfulness-vaardigheden, maar je moet wel wat tijd en ruimte reserveren.
  2. Bekijk het huidige moment zoals het is. Het doel van mindfulness is niet om de geest tot rust te brengen of om een ​​staat van eeuwige kalmte te bereiken. Het doel is eenvoudig: we willen aandacht besteden aan het huidige moment, zonder oordeel. Makkelijker gezegd dan gedaan, we weten het.
  3. Laat je oordelen voorbijgaan. Wanneer we opmerken dat er tijdens onze oefening oordelen ontstaan, kunnen we er een mentale aantekening van maken en ze laten passeren.
  4. Keer terug naar het observeren van het huidige moment zoals het is. Onze geest wordt vaak meegesleept in gedachten. Dat is de reden waarom mindfulness de praktijk is om steeds weer terug te keren naar het huidige moment.
  5. Wees lief voor je dwalende geest. Beoordeel jezelf niet voor welke gedachten je ook opdoet, oefen gewoon het herkennen wanneer je geest is afgedwaald en breng het voorzichtig terug.

Dat is de praktijk. Er is vaak gezegd dat het heel eenvoudig is, maar het is niet noodzakelijk gemakkelijk. De uitdaging is om het gewoon te blijven doen. De resultaten worden groter. Veel succes!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: